Design Sprint by dogoodtopeople

Design Sprint Masterclass

€ 1950,-
9 mei 2022 - 11 mei 2022

Tijdens deze Masterclass overnacht je op het prachtige Landgoed Altenbroek. Alles wordt geregeld: ontbijt, gezonde tussendoortjes, lunch en een 3 gangen diner.

Namens dogoodtopeople:

'Aangezien we een Human Centric DNA hebben delen we ook graag onze kennis. Dit doen we door middel van een ​​2-daagse Design Sprint Masterclass. In deze Masterclass lopen we aan de hand van een case versneld een Design Sprint door, waardoor je direct de theorie in praktijk brengt en je bekend raakt met de verschillende rollen: facilitator, décider en teamlid.

De Design Sprint is overigens afkomstig van Google Ventures en bekend geworden en beschreven in het boek ‘Sprint’ door auteur en bedenker Jake Knapp. Wij gebruiken de vernieuwde aanpak waarin een vierdaags proces je in staat stelt om snel en efficiënt effectieve oplossingsrichtingen te creëren voor grote uitdagingen. Of het nou gaat om het inrichten van een proces, het ontwikkelen van een programma of nieuw product of het verbeteren van een bestaand product, in enkele dagen verzet je bergen werk, bespaar je een heleboel waste-uren en geef je een boost aan je project.'  

Tijdens deze tweedaagse training leer je de basisprincipes van de Design Sprint, hoe het proces werkt en welke stappen je per dag neemt. Ook staan we stil bij de principes en technieken. Deze kun je ook heel goed gebruiken buiten een Design Sprint. Een goed voorbeeld is het note, stick en vote principe waarmee men de discussie uit de keuze haalt en democratisch consensus creëert.

Wat levert deze Masterclass op? 

Je komt te weten hoe de Design Sprint werkt en hoe je deze in je eigen organisatie in kan zetten om sneller ideeën te ontwikkelen en te toetsen. De training wordt gegeven door ervaren Design Sprint facilitators. Na de training:

  • Weet je waar de methodiek vandaan komt en hoe deze over tijd is veranderd
  • Herken je wanneer je een Design Sprint juist wel en beter niet kan inzetten
  • Kan je problemen snel analyseren en reframen
  • Ken je technieken als How Might We’s, Sprint questions, 4-step sketch en storyboard
  • Weet je hoe je met je team in korte tijd tot innovatieve ideeën en oplossingen komt
  • Begrijp je hoe je oplossingen direct om kunt vormen tot een testbare oplossing

Ja ik kom ook!

Meer evenementen
Retreat Reset & Empower


14 maart 2022 - 16 maart 2022

Wie ben ik echt? Welke richting wil ik op? Wat houdt mij tegen en hoe ga ik ervoor zorgen dat ik nu echt de stappen maak die ik moet maken? Op deze vragen krijg jij antwoord tijdens het retreat. Met behulp van yoga, meditaties en workshops ga je op reis in jezelf. 

Verder lezen